Friday 16 August 2013

A real Italian lesson.

ITALIA!! I am here! 
Before, I used to cook and eat. Now I just eat. Haha.  

I am going to go on with cooking and baking again when I go home and then when I finally move to Glasgow, but now, I enjoy everything what Italy can give me.

Including kitchen lessons. Thank to two amazing, true Italian grandmas, I am lucky enough to learn some real Italian recipes.
This one, cappelletti. Means little hats! What you can see here is 4 hours work for 3 people (okay, two of them made it for the very first time). If you make it on your own, for the first time, start with 1 or 2 kilos of flour instead of 4.
Our master was Anna, who made this for a restaurant for several years - big big big thanks to her!

ITALIA! Itt vagyok.
Ezelőtt főztem és ettem. Most csak eszek. Haha.

Folytatom a sütés-főzést amint hazaértem, majd nem sokkal utána elköltöztem Glasgowba, de most, inkább kiélvezek mindent, amit Olaszország adhat.

Beleértve a főzőleckéket. Hála két rendkívüli, igazi olasz nagyinak, szerencsés vagyok, és megtanulhatok néhány hamisítatlan olasz receptet.
Ez itt cappelletti. Azt jelenti, kalapocskák!! Amit itt láttok az négy óra munka három embernek (jó, abból kettő életében először csinálta). Ha egyedül, elsőnek ugrasz neki, csak egy vagy két kiló liszttel kezdj négy helyett.
Mesterünk Anna volt, aki több évig egy étteremben dolgozott - nagy nagy nagy köszönet neki!



Cappelletti

1/2 kg flour
4 big eggs
250 g ricotta
250 g parmesan
little pinch of salt
pinch of nutmeg
1 egg for the filling

Knead together the flour with the eggs. When it is well-combined, cut into 2-3 cm slices, and using a pasta machine, stretch it to very thin (look at the picture). Start with less thin, stretch it many times, putting the pasta machine into thinner and thinner.
Always put a cloth to the pasta you do not use, it dries very quickly!
With a sharp knife, cut the extra thin pasta into 2x2 cm squares. Mix the ricotta, grated cheese, spices and egg in a bowl. Using a coffee spoon, put one spoon filling in the middle of the square. Fold two parts together, now you have a triangle. Tap the edges together well. Hold the two farthest corners of the triangle, and fold it together. Oh, I wish I made gifs this time!
When you are ready with all the cappelletti, you can freeze it!
Cook the cappelletti in boiling water for about 5 minutes - you will see when pronto :)
After, you can fry it in a pan on a little butter, or add some ragú or sour cream. Or eat it without anything. 

1/2 kiló liszt
4 nagy tojás
250 g ricotta
250 g parmezán
egy pici csipet só
1 csipet szerecsendió
1 tojás a töltelékhez

Összegyúrjuk a tojást a liszttel. A kész tésztát 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk.
Tésztagéppel nagyon nagyon vékonyra nyújtjuk. Kezdjük egy alacsony fokozattal, majd többször átnyújtva érjük el a legvékonyabb verziót - lásd a képen.
Mindig takarjuk le azt a tésztát, amivel nem dolgozunk, mert nagyon hamar kiszárad!
Az ultravékony tésztát 2x2 centis négyzetekre vágjuk. Összekeverjük a ricottát a reszelt sajttal, a fűszerekkel és a tojással. Egy kiskanál tölteléket teszünk a négyzet közepére, majd két sarkot összefogunk, így kapva háromszöget. Jól nyomkodjuk össze a széleket. Ezután a háromszög két legtávolabbi pontját fogjuk, és hajtsuk össze, így kapva a végleges formát. Bárcsak csináltam volna gifeket :(
Mikor kész vannak, le lehet őket fagyasztani!

Lobogó vízben kb. 5 percig főzzük, látni fogod, mikor kész van.
Ezután megforgathatjuk vajon, adhatunk hozzá ragut, vagy tejfölt. Vagy ehetjük simán :)

and thousand of photos...



















No comments:

Post a Comment